Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США закликали Росію "негайно посадити" військові літаки в Сирії

  • 29.02.2020, 09:34
  • 1 022

Постійний представник США при ООН Келлі Крафт зажадала від Росії "негайно посадити" військові літаки в Сирії.

Це трапилося під час засідання Ради Безпеки по ситуації в сирійському Ідлібі, повідомляє Daily Sabah, передає OBOZREVATEL.

«Ми закликаємо Російську Федерацію негайно посадити свої військові літаки. І ми закликаємо всі сирійські війська і їх російських союзників відійти на лінії розмежування вогню, встановлені в 2018 році», — сказала вона.

Водночас російський постпред Василь Небензя стверджує, що турецькі війська поділилися з Росією координатами, а російські військові літаки нібито не надавали підтримку сирійській армії в районі, де було вбито турецьких солдатів.

«У координатах, переданих раніше, не згадували райони, де в кінцевому підсумку загинули турецькі солдати. Як тільки стало ясно, що це трапилося, російська сторона вжила вичерпних заходів для припинення військових дій і забезпечення безпечної евакуації загиблих і поранених», — заявив Небензя.

Постпред Туреччини при ООН Ферідун Сінірліоглу відразу ж оскаржив це твердження, заявивши, що «сліди радара» показали, що сирійські та російські літаки летіли в строю під час атаки.

Схожі новини