Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський скликає позачергове засідання Ради. Очевидно, з кадрових питань

Верховна Рада збереться на вимогу президента Володимира Зеленського о 16 годині 4 березня.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, джерела УП у фракції «Слуга народу» та наближені до Кабінету міністрів

«Відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради України (Дмитра Разумкова — ред.) від 28 лютого 2020 року, засідання скликається у зв’язку з вимогою президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання».

Згідно з порядком денним ВРУ, тиждень, на якому скликається позачергове засідання, є пленарним.

За даними «Української правди», на засіданні можуть розглядати кадрові питання — деталі узгодять на зібранні фракції «Слуга народу».

Один із депутатів «Слуги народу» зазначив: «У депутатському чаті повідомили, що питання на розгляді — кадрові зміни. Попросили не планувати нічого до вечора».

За словами іншого співрозмовника в СН, засідання фракції «швидше за все буде у вівторок вранці, поки рішень немає».

Водночас, декілька джерел у керівництві «Слуги народу» на запитання, чи відправлять у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, відповіли: «Рішення немає, прем"єра ймовірно ще залишимо».

Крім того, співрозмовник, наближений до Кабмінету міністрів, повідомив, що на заміну Гончарука можуть поставити віцепрем’єра Дениса Шмигаля як виконувача обов'язків прем"єр-міністра. За словами джерела, «кадрові перестановки президент обговорить з урядом на закритій нараді».

Схожі новини