Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Ні політичним репресіям": Петро Порошенко прийшов на допит у ДБР. Суд зобов'язав Бюро закрити справу проти нього (відео)

  • 28.02.2020, 11:39
  • 2 552

Вранці 28 лютого п’ятий президент Петро Порошенко прийшов до Державного бюро розслідувань, де має відбутися його допит

«Дорогі друзі, перш за все хочу подякувати всім, хто залишився небайдужим до повернення країни в часи Януковича, до повернення політичних репресій», — звернувся до громадян Петро Порошенко під будівлею ДБР, передає Українська правда.

«Ми сьогодні, як і обіцяли, прийшли у ДБР. Розуміючи, що це фарс, що це ознака політичних переслідувань, що влада вміє єдине — давати видовище».

Порошенко прийшов у ДБР разом з адвокатами. Також поруч із ним стояли люди з плакатами на його підтримку, які зустрічали слова експрезидента оплесками.

Вони тримали плакати «Ні політичним репресіям», «Державне бюро репресій» тощо.

Перед заявою Порошенка під ДБР виступили члени його фракції — Артур Герасимов, Ірина Геращенко, Ніна Южаніна, Володимир В’яторович, Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вони заявили, що справи проти експрезидента сфабриковані, а сам він завжди діяв відповідно до законів і Конституції. За словами соратників Порошенка, усі справи політично мотивовані, про що засвідчили так звані «плівки Труби» (екскерівника ДБР).

Пізніше Петро Порошенко заявив, що 28 лютого Шевченківський суд зобов’язав слідчого Державного бюро розслідувань закрити справу відносно нього за підписання Мінських угод через відсутність події злочину.

«Ми з нашими адвокатами щойно повернулися з Шевченківського суду Києва. 10 хв тому суддя прийняла рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам у закритті кримінальної справи, по якій ми сьогодні запрошені на допит. Постанова скасована. Суддя прийняла рішення зобов’язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи у зв’язку з відсутністю події злочину.

У мене немає жодних ілюзій. Вони знову будуть не виконувати рішення суду. Вони знову будуть виконувати вказівки з Банкової. Володимире Олександровичу, займіться функціями президента: захищайте країну, укріплюйте світову солідарність, допомагайте вирішувати соціальні проблеми людей. І не ставайте Януковичем. У нього дуже погане було минуле. І майбутнє теж нерадісне".

Порошенко закликав Зеленського залишити у спокої судову і правоохоронну систему, які мають бути незалежними, бо те, що всі «чули на плівках колишнього (керівника ДБР) Труби — це щоденне втручання у роботу слідчих і суддів, і це кримінальний злочин».

Він також додав, що не братиме участі у шоу, але як законослухняний українець буде ходити на допити і доводити, що «правильно зробив, коли підписав Мінські угоди, бо це дозволило сформувати світову коаліцію на підтримку України і застосувати санкції проти країни-агресора Російської Федерації».

Схожі новини