Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російська авіація атакувала турецьких військових у Сирії, багато загиблих, - ЗМІ

  • 28.02.2020, 08:34
  • 1 042

У Сирії - ескалація бойових дій. 27 лютого в провінції Ідліб загинули щонайменше 33 турецьких військовослужбовців унаслідок авіаудару.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Anadolu.

Як заявив губернатор прикордонної з Сирією турецької провінції Хатай Рахмі Доган, ще 36 осіб отримали поранення. За його словами, загрози життю постраждалих в результаті удару немає.

Глава департаменту комунікацій при апараті президента Туреччини Фахреттін Алтун повідомив, що у відповідь на удар в Ідлібі турецькі війська завдали наземні і повітряні удари «по всіх відомих» цілях сирійського режиму.

Як повідомляє Anadolu, таке рішення було прийнято на екстреній нараді з питань безпеки, яке пройшло в президентському палаці в Анкарі під головуванням глави держави Реджепа Тайїпа Ердогана.

Турецькі джерела звинувачували в нападі сирійський режим, але кілька джерел в Ідлібі та неперевірені кадри нічного спостереження можуть свідчити про те, що атака була здійснена російськими військово-повітряними силами, що допомагають Дамаску проводити жорстокий тримісячний наступ на Ідліб, повідомляє ТСН.

Відомо, що в Туреччині вже введений надзвичайний стан. У країні заблоковані соцмережі Twitter, Instagram, Facebook, месенджер WhatsApp, відеохостинг YouTube та деякі інтернет-ЗМІ.

Туреччина також відкрила кордони з Сирією і дозволила вільний прохід біженців до Європи. Нині в Туреччині вже чотири мільйони біженців.

Усе свідчить про початок повномасштабної війни.

Нагадаємо, від грудня 2019 року війська сирійського президента Башара Асада, якого підтримують Росія та Іран, проводять наступальну операцію в сирійській провінції Ідліб. Це — єдина територія Сирії, що залишалася під контролем ісламістів та збройних загонів сирійської опозиції. Натомість сили повстанців підтримує Туреччина, яка раніше неодноразово застерігала Дамаск від подальшого наступу в Ідлібі.

За даними ООН, від початку грудня 2019 року через загострення протистояння в цьому регіоні майже 900 тисяч людей залишили свої домівки в охоплених боями районах Ідлібу.

Схожі новини