Передплата 2024 «Добра кухня»

У віцепрезидентки Ірану виявили китайський коронавірус

  • 27.02.2020, 19:33
  • 703

Віцепрезидентка Ірану з питань жінок та сім’ї Масумех Ебтекар інфікувалася китайським коронавірусом.

Про це повідомило іранське інформаційне агентство IRNA, передає Громадське.

Зазначається, що тестування на коронавірус провели 26 лютого і вранці 27 воно показало позитивний результат. Речниця віцепрезидентки повідомила, що Ебтекар госпіталізували.

«Оскільки члени її команди також могли заразитися вірусом, вони також пройшли тести на коронавірус. Їхні результати оголосять у суботу (29 лютого — ред.)», — додала речниця.

Раніше коронавірус виявили в заступника міністра охорони здоров’я Ірану й мера одного з міст країни.

Масумех Ебтекар є третьою в історії жінкою, що входить до складу уряду Ірану, і першою з 1979 року. Вона також відома як речниця захопників американського посольства в Ірані під час подій 1979 року.

На тлі спалаху коронавірусу в Ірані в столиці Тегерані скасували релігійні заходи в п'ятницю, 28 лютого. Також влада заборонила в'їзд громадянам Китаю.

За останніми даними, в Ірані виявили 245 випадків інфікування коронавірусом, 26 людей померли.

За останніми даними, кількість інфікованих китайським коронавірусом у світі зросла до 80 289. Більшість випадків інфікування, 78 497, зафіксували на материковому Китаї. Водночас суттєво зросла кількість інфікованих у Південній Кореї (1595) та Італії (453). З початку спалаху коронавірусу від хвороб, спричинених інфекцією, померли 2704 людей.

Схожі новини