Передплата 2024 «Добрий господар»

Зливи та буревії: синоптик приголомшив прогнозом погоди на літо-2020

  • 27.02.2020, 18:57
  • 1 731

Кліматичне літо прийде в країну все одно раніше календарного.

Погода влітку цього року в Україні буде досить мінливою.

Такий прогноз озвучив народний синоптик Назарій Данилюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, хоч у березні Україну і скують морози і засипле снігом, але кліматичне літо прийде все одно раніше календарного — травень буде радувати теплою (а часом навіть спекотною) та сухою погодою.

За прогнозом Данилюка, на початку червня «погодне блаженство» можуть порушити рясні дощі і сильні вітри. Тому, рекомендує синоптик, на початок літа краще не планувати відпустку, особливо якщо ви зібралися на українські курорти, адже на узбережжі також буде некомфортно.

Але вже в середині червня опадів стане значно менше, температура підніметься до позначки +20…+24, і протримається така погода до кінця місяця. Кінець червня-початок липня зустрінуть українців зливами, сильним вітром і різкими перепадами температур. Можливі також штормові попередження по всій країні.

А ось по-справжньому в свої права літо вступить після 5 липня — погода буде сухою і теплою. В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях стовпчики термометрів піднімуться вище 30 градусів тепла. На Закарпатті та в інших західних регіонах також буде спекотно. До +32 в середині липня народний синоптик обіцяє і жителям Києва. Майже весь місяць опадів очікувати не варто. Але в останні дні, як і в ситуації з червнем, на Україну насунуться сильні зливи та буревії.

У серпні погодні гойдалки будуть спостерігатися протягом усього серпня. Сильні дощі будуть змінюватися спекою і задухою. А з другої половини місяця, зазначає Данилюк, вже потихеньку почне холоднішати. Температура повітря в більшості областях України знизиться до +18…+21. Також в цей період ймовірне посилення вітру.

Схожі новини