Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова Львівської ОДА відмовився від премії та усіх надбавок

Максим Козицький і без того - мільйонер

Новопризначений голова Львівської ОДА Максим Козицький отримає свою першу зарплату у розмірі «голого» посадового окладу мінус податки. Тобто 19 тисяч 360 грн посадового окладу мінус 19% податку (3678, 40 грн) дорівнює 15 681 грн. 60 коп. Очільник області відмовився від премії та усіх стимулюючих надбавок, які належаться йому за посадою. Про це «ВЗ» розповів керівник патронатної служби Львівської ОДА Андрій Болкун.

Зарплата чиновників ЛОДА формується із посадового окладу, надбавки за інтенсивність, надбавки за вислугу років, надбавки за доступ до державної таємниці та премії. За словами Андрія Болкуна, у голови ЛОДА з часом може бути ще надбавка за доступ до державної таємниці, а вислуги років у нього немає, бо досі не працював на державній службі, не має рангу держслужбовця.

Максим Козицький — людина не бідна, мільйонер, відомий бізнесмен. До призначення на посаду голови ЛОДА керував енергетичною компанією «Еко-Оптіма», що працює у галузі «зеленої» енергетики. Згідно з декларацією, яку він подавав перед призначенням, у 2019 році отримав 259 тис. 083 грн зарплати за основним місцем роботи і 890 тис 627 грн зарплати за сумісництвом, тобто разом — 1 млн 149 тис 710 грн. Це не рахуючи відсотків, доходу від надання майна в оренду, доходу від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, коштів, розміщених на банківських рахунках та готівкових коштів.

Схожі новини