Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Згадав про виплату боргів СРСР: Путін заявив про претензії до України

  • 26.02.2020, 18:13
  • 781

«Ми кредити погасили за всіх, а активи за кордоном деякі, новоутворені на колишньому просторі Радянського Союзу держави, нам так і не передали», - побідкався Путін

Після того як Росія назвала себе «правонаступницею СРСР», вона заявила, що виплатила борги за колишні радянські республіки, в тому числі України. Президент Р Ф Володимир Путін також назвав розмір «боргу Української РСР, який довелося виплатити Москві», пишуть російські ЗМІ, передає Главком.

На цьому тлі керманич країни-агресора заявив, що «весь світ був дуже щасливий», коли Росія погодилася бути правонаступницею СРСР і виплатити всі борги колишніх радянських республік.

«Ми, по-моєму, тільки за Україну 16 мільярдів [доларів] виплатили», — сказав він. При цьому він зазначив, що за це Росія повинна була отримати закордонні активи СРСР.

«Ми кредити погасили за всіх, а активи за кордоном деякі, новоутворені на колишньому просторі Радянського Союзу держави, нам так і не передали», — побідкався Путін.

Російські ЗМІ повідомляють, що РФ взяла на себе боргові зобов'язання за зовнішнім боргом колишніх радянських республік в 1993 році. В обмін вони відмовилися від прав на частки в закордонних активах СРСР. Також в Кремлі заявляють, що «точний розмір боргу невідомий», проте в 2007 році заступник міністра фінансів Р Ф Сергій Сторчак назвав цифру в 96,6 мільярда доларів за станом на кінець 1991 року.

Вартість активів, які повинна була отримати Росія натомість, оцінювався приблизно в 150 мільярдів доларів. Останній радянський борг перед іноземною державою РФ погасила в 2017 році.

Схожі новини