Передплата 2024 ВЗ

"Потрібно брати до уваги, що конкурс може не відбутися...": Євробачення-2020 під загрозою скасування

  • 26.02.2020, 20:15
  • 642

Нідерландський експерт із вірусології б'є на сполох

12 травня у Роттердамі стартує масштабний пісенний конкурс «Євробачення-2020». Багато країн вже визначилися зі своїми представниками, але проведення конкурсу опинилося під загрозою зриву через стрімке поширення COVID-19 у світі, повідомляє Сьогодні.

Провідний нідерландський вірусолог Аб Остерхаус у статті Wiwibloggs висловив думку, що цього року конкурс можуть скасувати, адже організатори не мають права ризикувати життями людей: «Потрібно брати до уваги, що конкурс може не відбутися. Однак все залежить від того, наскільки сильною буде епідемія коронавірусу безпосередньо перед „Євробаченням“. Ми можемо встигнути перемогти вірус, як це було із SARS у 2003 році».

Своєю чергою, прессекретар міста Роттердам Інгрід Адріансе заявила, що вони оцінюють ситуацію і готові до будь-яких ризиків.

«Ми уважно стежимо за всім і готові до всіх можливих ризиків і загроз. На підставі цього проводиться оцінка необхідності додаткових заходів. Проте зараз занадто рано коментувати можливі сценарії», — сказала Інгрід Адріансе.

Схожі новини