Передплата 2024 «Добрий господар»

Очільники МЗС "нормандської четвірки" планують зустрітися наприкінці березня

  • 26.02.2020, 15:53
  • 474

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандської четвірки" планується через місяць

Про це Пристайко розповів журналістам у середу, 26 лютого, інформує Європейська правда.

«Ми плануємо (зустріч) міністрів закордонних справ всіх чотирьох країн — плануємо зустріч також для підготовки зустрічі (лідерів) в «нормандському форматі», — сказав Пристайко.

За його словами, зустріч може відбутися тоді, коли «побачимо певний прогрес, заради якого ми зберемося». Це може статися орієнтовно наприкінці березня.

«Ми планували з німецьким колегою десь за місяць. Для цього зберемо міністрів Росії і Франції — всі разом зустрінемося. І зможемо зрозуміти, як ми просуваємося, і що ми готуємо лідерам для зустрічі», — пояснив Пристайко.

Міністр зауважив, що зараз Росія не висуває вимог для проведення зустрічі лідерів країн «нормандського формату». Водночас йдеться про відсутність прогресу у всіх напрямках, які були обговорені лідерами на саміті у Парижі 9 грудня.

«Але ми про це теж кажемо, і ми хотіли б, щоб Росія якраз і почала це виконувати для того, щоб ми могли зустрітися. Ситуація так виглядає, особливо у Російській Федерації, коли рішення приймаються тільки однією людиною. Саме для цього з цією конкретною людиною необхідна зустріч. Це президент Російської Федерації Путін», — уточнив Пристайко.

Міністр нагадав, що раніше лідери «нормандської четвірки» планували зустрітися у квітні.

Схожі новини