Передплата 2024 ВЗ

Ексочільник французької розвідки працюватиме на пропагандистському каналі Russia Today

  • 26.02.2020, 11:13
  • 603

Колишній голова служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жюйє стане ведучим 13-хвилинної програми на пропагандистському каналі RT, яка розповідатиме про "дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкурентну розвідку".

Колишній голова служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жюйє буде вести на пропагандистському телеканалі RT France програму про геополітику. Про це в понеділок повідомила глава RT France Ксенія Федорова у своєму комюніке, пише Гордон з посиланням на RFI.

Жюйє буде вести 13-хвилинну програму під назвою La Source («Джерело»), яка виходитиме в ефір двічі на місяць.

Мова у програмі піде про «дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкурентну розвідку». Перший випуск заплановано на березень.

Як пише RFI, Жюйє неодноразово виступав із прокремлівських позицій. Наприклад, в інтерв'ю YouТube-каналу Thinkerview, яке на своєму сайті переказав RT, Жюйє назвав отруєння ексагента ГРУ Сергія Скрипаля «англосаксонською маніпуляцією», похвалив прогрес Росії у сфері озброєнь і заявив, що Москва не є загрозою західним країнам.

Окрім того, Жюйє в інтерв'ю RT виступив за російську інтервенцію в Сирії.

У травні 2017 року президент Франції Еммануель Макрон звинуватив RT і Sputnik у поширенні фейкових новин про президентську кампанію у Франції й заборонив акредитацію журналістів RT на заходи Єлисейського палацу. Акредитацію RT відновили у листопаді 2018 року.

28 червня 2018 року Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції ухвалила RT France попередження за сюжет російського пропагандистського мовника про події в Сирії. На думку французького регулятора, сюжет містив неточний переклад слів очевидців, окрім того, у репортажі була відсутня альтернативна думка.

Схожі новини