Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Нових Санжарах Кремль побачив, як створити хаос в Україні – Зеркаль

Колишня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль вважає, що події у Нових Санжарах показали, як легко Росія за потреби зможе створити в Україні хаос.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Європейській правді».

«Це дуже голосний дзвіночок, який ми всі мали почути. Це — сигнал про те, що будь-яка інформаційна провокація може створити в державі хаос, який виявиться дуже важко контролювати», — зазначила Зеркаль.

Вона не стверджує, що Росія відіграла якусь роль у подіях в Нових Санжарах. Але наголошує, що це «пілотний кейс», який показує, наскільки жахливі наслідки може мати повномасштабна інформаційна атака.

«За мотивами цього локального хаосу у мене є питання: наскільки ж зараз сильне напруження в суспільстві, наскільки легко ним маніпулювати, і наскільки легким завданням для Росії з її інформаційним потенціалом та агентурною мережею в Україні буде створити за потреби величезний хаос?», — зазначила колишня заступниця міністра.

«Україні потрібно терміново зробити висновки, щоби у майбутньому, коли будуть вкидатися подібні історії, в тому числі росіянами, розуміти, як на це реагувати», — підкреслила Олена Зеркаль.

Схожі новини