Передплата 2024 «Добрий господар»

У скільки обійдеться трускавецька «Нафтуся» відпочивальникам, скаже Антимонопольний комітет?

​​​​​​​Міський голова Трускавця Андій Кульчинський звернувся до Антимонопольного комітету України та його Львівського територіального відділення з проханням надати інформацію, чи було погодження АМКУ для ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» зміну тарифу на реалізацію мінеральних вод.

У місті «Нафтусі» запахло скандалом. Річ у тому, що кілька тижнів тому ПрАТ «Трускавецькурорт», чиїм структурним підрозділом донедавна були «Трускавецькі лікувальні води», які видобувають та реалізовують воду з мінеральних джерел, продало його чотирьом фізичним особам. Нові власники, які мешкають у Києві та Київський області, мають намір перетворити придбане ним підприємство, яке завершило минулий рік із збитками, у процвітаючу бізнес-структуру.

Одним із перших кроків у наведенні ладу у реалізації мінеральних вод на курорті має стати, як вже оголосив керівник «Трускавецьких лікувальних вод» Андрій Тарнавський, зростання тарифу для юридичних осіб з 8 грн. за у один літр до 24 грн. За його словами, не можна більше миритись і з небажанням багатьох юридичних осіб, які надають санаторно-готельні послуги відпочивальникам, платити за мінеральну воду.

На поданий паном Тарнавським сигнал зреагувала влада Трускавця та підприємці. Новий тариф на мінеральні води став предметом гарячих дискусій на недавній сесії Трускавецької міськради. Тоді й було вирішено звернутись за роз’ясненнями до Антимонопольного комітету України. І депутати, і керівники санаторно-курортних закладів чудово розуміють, що після зростання ціни на воду з мінеральних джерел для суб’єктів господарювання знову постане питання про запровадження платного режиму на бюветі мінеральних вод для всіх відвідувачів.

Такі спроби вже були. Цього громада Трускавця не хоче. Не в захопленні від подібного розвитку подій і в мерії міста-курорту: дивідендів на очікуваних цього року виборах він не принесе.

Інша річ — власники. Вони хочуть мати гарний прибуток.

Схожі новини