Передплата 2024 «Добра кухня»

Канари перетворилися на пастку: туристам не дозволяють покинути готель через коронавірус

  • 25.02.2020, 17:11
  • 689

На острові Тенерифе в архіпелазі Канарських островів сотням туристів заборонили залишати готель H10 Costa Adeje Palace. В італійського лікаря, який проживав у ньому, виявили коронавірус

Сам лікар родом з регіону Ломбардія, де італійська влада бореться проти коронавірусу, відправивши на карантин кілька маленьких містечок, інформує BBC News Україна.

Сотням гостей готелю сказали залишатися у своїх кімнатах на час проведення аналізів, повідомляють іспанські ЗМІ.

AFP цитує речницю органу охорони здоров'я регіону Вероніку Мартін, яка повідомила, що йдеться поки про моніторинг стану гостей готелю, а не карантин.

Кількість хворих на коронавірус у всьому світі наразі перевищує 80 тисяч, понад 2 700 людей померли і понад 27 тисяч одужали. Коронавірус впливає на світову економіку — кілька провідних бірж світу у вівторок відкрилися падінням. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що світ має зробити все, щоб підготуватися до можливої ​​пандемії. Частка заражених людей, які померли, становить від 1% до 2%, але ВООЗ застерігає, що точний рівень смертності ще не відомий.

Що трапилося у готелі?

Газета El Pais процитувала джерела у поліції, які повідомили, що органи охорони здоров'я наказали проводити моніторинг стану клієнтів готелю.

Один з гостів готелю у Facebook опублікував зображення записки, залишеної під дверима його кімнати у вівторок.

У ній написано: «З сумом повідомляємо вам, що через причини, пов'язані з охороною здоров'я, готель закрили. Допоки санітарні органи не попередять, ви маєте залишатися у своїх кімнатах».

Поліцейські не дають людям виходити з готелю, повідомляють іспанські ЗМІ.

Один гість пізніше сказав BBC, що людям зараз дозволяють пересуватися по готелю.

У лікаря, який перебував у готелі зі своєю дружиною, в понеділок виявили коронавірус. Його відправили на карантин в університетську лікарню Нуестра Сеньора де Канделарія. Він пройде другий аналіз на підтвердження вірусу.

Схожі новини