Передплата 2024 «Добра кухня»

Для славнозвісної Грети Тунберг знайшли гідну опонентку

Втомилися від апокаліптичних прогнозів Грети Тунберг? Тоді зустрічайте "анти-Грету" - 19-річну Наомі Зайбт

Про це пише ВВС з посиланням на Washington Post.

«Наомі Зайбт родом з Німеччини, їй 19 років і, як і Грета, це красномовна світловолоса європейка. Але Наомі засуджує „панікерство щодо клімату“, називає кліматичну свідомість „огидною антилюдською ідеологією“ і навіть використовує коронну фразу Грети „Як ви смієте?“ проти німецьких ЗМІ», — описує її феномен видання.

Як стверджує газета, за спиною дівчини — впливовий американський аналітичний центр Heartland Institute, відомий своїми зв'язками з адміністрацією Дональда Трампа.

Зокрема, в грудні Наомі стала головною зіркою форуму, який ця організація влаштувала під час конференції ООН з питань клімату в Мадриді. А нещодавно Heartland зробила німкеню обличчям кампанії, що намагається поставити під сумнів роль людства в глобальному потеплінні, зазначає газета.

«Сама Наомі не сперечається з тим, що через парникові викиди наша планета стає теплішою, але каже, що науковці та активісти перебільшують їхній вплив», — наголошує Washington Post.

«Я не хочу, щоб ви панікували. Я хочу, щоб ви думали», — каже Наомі в одному зі своїх відео у відповідь на слова Грети Тунберг, що світу варто почати «панікувати».

Окрім жорсткої позиції щодо зміни клімату, Зайбт також скептично налаштована щодо фемінізму та імміграції, а німецькі ЗМІ кажуть, що вона симпатизує ультраправій партії «Альтернатива для Німеччини».

Але навіщо Heartland Institute було шукати свою зірку аж в Німеччині? Як показало розслідування на німецькому телебаченні, пояснення просте: в компанії побоюються, що інші країни візьмуть за приклад Берлін і займуть жорстку позицію щодо парникових викидів.

Щоправда, зупинити цей процес Наомі навряд чи допоможе. Поки що вона навіть і близько не може конкурувати з Гретою за розміром аудиторії: лише 50 тис. підписників в YouTube проти мільйонів фоловерів у соцмережах шведки, констатує Washington Post.

Схожі новини