Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коронавірус не стихне, заразиться 70% людства: вчений налякав прогнозом

  • 25.02.2020, 14:14
  • 8 367

Епідемія нового типу коронавірусу COVID-19 не стихне, і через рік цією смертельною хворобою заразиться вже від 40 до 70 відсотків всього людства.

Таким «пророцтвом» поділився епідеміолог Гарвардського університету Марк Ліпсіч. Про це повідомляє Atlantic reports, передає OBOZREVATEL.

За його словами, у майбутньому в багатьох із заражених людей не будуть спостерігатися настільки серйозні наслідки захворювання і навіть не проявлятимуться жодні його симптоми. Саме тому, вважає медик, вірус не можна зупинити.

«Такі віруси, як SARS, MERS і пташиний грип, у підсумку були частково локалізовані, тому що вони були інтенсивнішими і мали вищий рівень смертності», — навів приклад Ліпсіч.

Він також нагадав, що в перші місяці епідемії свинячого грипу H1N1 здавалося, ніби від нього помирає кожен десятий пацієнт. Поки не з'ясувалося, що більшість заражених переносили захворювання на ногах і навіть не зверталися до лікаря. І ось коли ці випадки додали до загальної статистики, то рівень смертності миттєво впав до 0,1%.

На думку епідеміолога з Гарварда, за цим показником COVID-19 сильно поступається своїм попередникам.

Схожі новини