Передплата 2024 «Добрий господар»

У лютому лише 178 депутатів відвідали всі засідання Верховної Ради - КВУ

  • 25.02.2020, 13:33
  • 536

За даними Комітету виборців України, показники відвідування депутатами пленарних засідань парламенту в лютому знизилися у порівнянні з іншими місяцями.

Про це повідомляє Комітет виборців України, експерти якого проаналізували відвідування народними депутатами та парламентськими фракціями пленарних засідань Верховної Ради у лютому 2020 р., передає УНАН.

За даними КВУ, показники відвідування засідань парламенту в лютому знизилися у порівнянні з іншими місяцями. Так, всього впродовж лютого відбулося 13 пленарних засідань ВР. При цьому всі засідання за місяць відвідали лише 178 народних депутатів, тобто, менш як половина.

Для порівняння: в грудні 2019 року всі засідання Верховної Ради відвідали 240 народних депутатів, листопаді — 299 депутатів. Серед фракцій Верховної Ради вищі показники відвідування у депутатів «Слуги народу», «Голосу» та «Європейської солідарності». Так, в середньому на засіданнях Верховної Ради були присутні 75% депутатів від «СН», 67% депутатів від «Голосу» та 62% - від «ЄС». Нижчі результати в «Опозиційної платформи — За життя» — 57% та ВО «Батьківщина» — 55%. Однак ці цифри все ж є значно нижчими, аніж місяцем раніше, в січні 2020.

Тоді в середньому на засіданнях Верховної Ради були зареєстровані 80% депутатів від «ЄС», 79% - від «СН», 72% - від ВО «Батьківщина», 71% - від «Голосу», 67% - від «ОПЗЖ».

Голова КВУ Олексій Кошель припустив, що активність депутатів у лютому знизилась у зв’язку з розглядом поправок до проекту Земельного кодексу. «На початку лютого парламент перейшов до розгляду Земельного кодексу. Зокрема, до голосування в сесійній залі поправок народних депутатів.

Традиційно це та процедура, яка не привертає особливої уваги парламентаріїв. Більшість поправок депутатами не враховуються, а їх розгляд є швидше формальним, аніж реальним механізмом вплинути на текст законопроекту. Ймовірно, саме це й стало причиною зниження активності депутатів у лютому", — сказав Кошель.

Схожі новини