Передплата 2024 «Добра кухня»

ДБР оголосило підозру Чорновол через сварку із журналістом

  • 25.02.2020, 12:11
  • 708

Народному депутату 8-го скликання Тетяні Чорновол оголосили підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, інформує OBOZREVATEL.

«Слідством встановлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста при висвітленні їм подій, які відбувалися в залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон і припинила здійснення відеозапису», — йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що в ДБР не назвали імені Чорновол. Проте 18 жовтня 2019 року Апеляційний адміністративний суд Києва розглядав справу екснардепа Сергія Пашинського, і в залі перебувала Чорновол.

В той день в Facebook глава НСЖУ Сергій Томіленко повідомив, що журналіст видання «Правовий контроль України» Дмитро Кучер заявляв, що Чорновол вирвала телефон у нього з рук в залі засідань суду під час процесу над Пашинським.

«На суді перебував за редакційним завданням. Запитав у Чорновол про її ставлення до рішення суду, вона коротко відповіла. Тоді я перевів камеру на Парубія, який обіймався з Пашинським і вони про щось говорили. А з лівого боку стояла Чорновол, яка раптом вихопила у мене телефон, щоб я не знімав. я вирішив забрати телефон назад, адже він досить дорогий, і поки повертав, Чорновіл мене подряпала «, — повідомив Кучер.

На місце події журналіст викликав поліцію. А також написав заяву — перешкоджання законній професійній діяльності журналіста (ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Відзначимо, що в разі доведення провини Чорновол загрожує штраф до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеження волі строком на три роки.

Схожі новини