Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прикордонні пункти в Україні підготували до протидії смертельного коронавірусу

  • 24.02.2020, 19:13
  • 571

Після спалаху коронавірусу в Італії, українські прикордонники пильно стежитимуть за самопочуттям подорожуючих. На пунктах пропуску встановили спеціальні бокси для людей, в яких може бути підозра на коронавірус.

Про це під час брифінгу 24 лютого повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає ТСН.

«На кожному пункту пропуску, або біля нього є ізолятор, в який тимчасово розміщується людина до приїзду бригади швидкої допомоги, яка аналізує там з ким контактував хворий, або перевозить його до інфекційної лікарні. Далі, за встановленим алгоритмом, збираються зразки на дослідження. Ці зразки передаються у вірусологічну лабораторію, вірусологічна лабораторія впродовж п'яти годин може підтвердити або спростувати діагноз».

Заступник міністра охорони здоров'я також додав, що залізницю не перевірятимуть на наявність хворих. Нахил зроблять на міжнародні аеропорти та пункти пропуску автомобільні, такі як «Тиса».

Щодо забезпечення захистом від інфікування самих прикордонників, то Ляшко переконує, що з цим проблем не виникатиме.

«Прикордонники наші будуть забезпечені распіраторами з класом захисту не нижче FFP2, які повноцінно захищають органи дихання від проникнення біологічних патогенних агентів», — сказав він.

Нагадаємо, спалах китайського коронавірусу стався на півночі Італії, влада ввела у цих областях обмеження на пересування. Українцям вже рекомендували не їздити у ці регіони.

За останніми даними, загальна кількість інфікованих китайським коронавірусом у світі зросла до 79 360. Більшість випадків інфікування, 77 150, зафіксували на материковому Китаї. Також відомо, що майже 25 тисяч людей одужали після інфікування коронавірусом, 2,6 тисячі — померли.

Схожі новини