Передплата 2024 ВЗ

Частина сертифікованих вчителів початкових класів не отримали надбавку 20% - освітній омбудсмен

Частина вчителів початкової школи, які склали сертифікацію у 2019 році, не отримали обіцяної доплати в 20% до посадового окладу.

Про це сказав освітній омбудсмен на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

«На початку лютого я звернувся до вчителів початкової школи, які у 2019 році пройшли сертифікацію, із запитанням, чи всі вони отримали доплату 20% до посадового окладу.

Сьогодні ми готові подати невелику аналітику цієї ситуації. Так, у 2019 році в Україні успішно склали сертифікацію 705 вчителів початкової школи. І більшість з них отримали законні 20% доплати до посадового окладу. Однак протягом кількох останніх тижнів Служба освітнього омбудсмена отримала близько 20 звернень від вчителів із різних регіонів про те, що доплати або взагалі не було здійснено, або було здійснено не в повному обсязі", — написав Сергій Горбачов.

Він зазначив, що часто вчителі писали не лише про себе, а й про своїх колег, і тому можна сумарно виплати не отримали 60 осіб, тобто майже 10% від загальної кількості. Повідомлення про невиплату надійшли з різних областей України.

Омбудсмен зазначив, що після його дзвінка вчителі отримали виплати, відповідно до навантажень.

«Тут у мене подвійне ставлення: з одного боку, добре, що керівники на місцях швидко відреагували на звернення освітнього омбудсмена та усунули порушення прав вчителів. А з іншого — невже для того, щоб виконати закон і не на словах, а на ділі продемонструвати повагу до складної вчительської праці й до ініціативи тих вчителів, які пройшли сертифікацію, потрібно втручання освітнього омбудсмена? Звичайно, це частина моєї роботи, але насправді закон треба виконувати і без нагадувань із Києва», — зазначив Сергій Горбачов.

Також він додав, що у Вінниці вчителі не змогли отримати доплату через те, що було неправильно визначено обсяг освітньої субвенції, через що і виникла заборгованість. В повному обсязі кошти обіцяють виплатити на початку березня.

«Не вирішеною наразі лишається ситуація в Богуславському районі Київської області. Нам поки що не вдалося зв'язатися з начальницею відділу Богуславської РДА Оксаною Поліщук. Однак найближчим часом ця ситуації обов’язково матиме результат. Я продовжую тримати ситуацію під особистим контролем, оскільки ще не всі вчителі могли поінформувати щодо проблем», — написав Сергій Горбачов.

Схожі новини