Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Діти із Творчої школи Павла Табакова зарепували маловідомий вірш Лесі Українки

  • 24.02.2020, 20:33
  • 1 459

«Мріє, не зрадь»: репового прочитання поезії Лесі Українки ще не робив ніхто.

А все розпочалося зі звичайних читань на заняттях з акторської майстерності у Творчій школі Павла Табакова, яка вже два роки діє у Львові. І все б так і закінчилось емоційним прочитанням, якби не Павло Табаков — музичний продюсер школи, композитор та експериментатор. Почувши вірш, він взяв текст — і вже до кінця заняття вийшов з демоверсією сьогоднішньої емоційної прем’єри у стилі реп.

У кожної людини є мрія, яка веде її по життю. Але не всім і не всі мрії даються легко… Головне — не здаватися, навіть якщо мучать відчай, біль, безнадія, безсонні ночі… Бажання дітей із Творчої школи Павла Табакова неординарно підготуватися до поетичних читань з нагоди дня народження Лесі Українки і перетворило маловідомий вірш славетної української поетеси на реповану композицію, що пробирає до мурах.

Діти не просто загорілися проектом — було стільки бажаючих взяти участь у записі пісні та зйомках відео, що керівники та педагоги школи провели кастинг. Діти знімали свої версії виконання під музику — і, зрештою, 17 учнів задіяні у прем’єрі. Відчай, страх, безнадія — усі емоції в кадрі справжні чи принаймні талановито зіграні акторами Творчої школи Павла Табакова.

«Мріє, не зрадь» — це слова, які діти точно ніколи не забудуть. Це той випадок, коли поезія Лесі Українки стала цікавою для підлітків, які тепер читають, вишукують, експериментують, вигадують і уже самі пропонують створити нові поетично-музичні проекти.

Схожі новини