Передплата 2024 «Добра кухня»

У Мінветеранів пообіцяли виплатити по 100 тисяч звільненим полоненими з ОРДЛО впродовж наступного тижня

  • 24.02.2020, 14:58
  • 555

Українці, звільнені з полону на Донбасі, почнуть отримувати матеріальну допомогу у 100 тисяч гривень з наступного тижня.

Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО (Мінветеранів) у Facebook.

«Звільнені полонені отримають по сто тисяч гривень матеріальної допомоги вже протягом тижня… З наступного понеділка люди отримають на свої банківські рахунки по сто тисяч грошової допомоги і ми нарешті закриємо це питання», — йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що майже два місяці Мінветеранів ледь не щодня працює зі звільненими полоненими. У відомстві відзвітували і про медичну допомогу колишнім бранцям проросійських найманців Л/ДНР і про надання звільненим українцям тимчасового житла.

«Після того, як фахівці Феофанії відпрацювали свою частину роботи, ми перевели людей, які цього потребували, до інших закладів, переважно до госпіталів Лісова поляна та Циблі. Станом на 21 лютого 2020 лише в Лісовій поляні було проліковано та виписано 39 пацієнтів з 40-ка. В межах Госпіталю було надано консультативний супровід та лікування фахівцями госпіталю: терапевтами, неврологами, ортопедом та стоматологом-терапевтом. Зрештою, після надання медичної, психологічної реабілітації людей вдалось виписати з медзакладів. 14 людей попросили про подальший супровід і їх було направлено до в гуртожитків в Києві, де їх за допомогою громадських організацій, забезпечили всім необхідним, зокрема засобами гігієни, продовольством. Одну жінку перевели до столичного медзакладу чекати операції на суглобах, якої вона потребує. 12 осіб з Феофанії перевели на відновлення в госпіталь в Циблях. Там досі перебуває 9 людей», — повідомили у Мінветеранів.

Раніше на своїй сторінці у Facebook український журналіст Юрій Бутусов написав, що жоден зі звільнених два місяці тому українських полонених не отримав обіцяну компенсацію в 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, 29 грудня 2019 року під час обміну утримуваними особами із ОРДЛО на підконтрольну Україні територію повернулися 76 бранці

Схожі новини