Передплата 2024 ВЗ

Жоден зі звільнених з полону українців не отримав обіцяну компенсацію в 100 тисяч грн - журналіст

  • 24.02.2020, 14:20
  • 980

Жоден зі звільнених два місяці тому українських полонених не отримав обіцяної владою компенсації в розмірі ста тисяч гривень.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав український журналіст Юрій Бутусов.

«Два місяці тому були звільнені наші полонені, їх зустрічали з великою помпою. Досі жоден зі звільнених не отримав обіцяну компенсацію в 100 тисяч гривень. Два місяці люди живуть без копійки грошей! Не вирішуються елементарні проблеми цілого ряду гідних людей, яким держава повинна виплатити куди більше 100 тисяч — їх зарплату за проведені роки в тюрмах і катівнях. Вони захищали Україну, і знали, що ризикують всім, заради нас усіх», — написав Бутусов.

На його думку, Офіс президента проявляє «повну байдужість до долі звільнених людей». Це відбувається через те, що з'явилися нові інформаційні приводи, вважає Бутусов.

«А де звільнені будуть жити? Квартири багатьох відібрані окупантами. Ніхто не цікавиться, а куди тепер подітися тим, хто заради боротьби за свободу України залишився жебраком? А здоров'я? У багатьох великі проблеми з зубами, які вибили кати, що з цим робити? А робота? Це дуже зворушливо, що президента так жваво хвилює доля українки з Ухань і її собачки, звичайно, їм треба допомогти. Але у вас, Володимире Олександровичу, в країні є проблема страшніше коронавирусу — війна! І ваш борг організувати роботу держави так, щоб виконувати зобов'язання перед тими, хто чесно і без дешевих понтів ризикує собою заради Батьківщини, і створює тим самим вам саму можливість вести якісь переговори. І ви не маєте права забувати про людські долі, за які взяли на себе відповідальність. Ви не маєте права кидати і забувати своїх громадян», — резюмував Бутусов.

Схожі новини