Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кожен другий українець отримує гроші з-за кордону через ПриватБанк, а кожен третій - онлайн

Кожен другий грошовий переказ, який українці отримують з-за кордону, виплачується через онлайн-сервіси та каси ПриватБанку.

Як повідомила пресслужба банку, в 2019 році з $ 2,2 млрд, які, за даними НБУ, отримали українці з-за кордону, $ 1,16 млрд (3,5 млн переказів, на 10% більше відносно 2018 року) було виплачено саме через сервіси ПриватБанку. У 2019 найбільше грошових переказів через ПриватБанк українці отримали з США ($ 194 млн), Ізраїлю ($ 169 млн), Італії ($ 107 млн), РФ ($ 97 млн) і Польщі ($ 73 млн).

Також 62% переказів за кордон українці відправляють за допомогою сервісів ПриватБанку. Так, за даними НБУ, протягом 2019року за межі України було відправлено $ 398 млн (в еквіваленті), з них через ПриватБанк було переказано $ 247 млн. Найчастіше українці відправляють перекази в РФ ($ 70 млн), Грузію ($ 29 млн), Азербайджан ($ 17 млн), Китай ($ 15 млн) і Узбекистан ($ 12 млн).

При цьому кожен третій одержувач переказів з-за кордону для зарахування коштів користується цифровими сервісами банку. ПриватБанк першим в Україні, в партнерстві з міжнародними компаніями в області платіжних послуг, запустив новий сервіс «Прямі перекази на рахунок» — перекази грошових коштів на банківські рахунки в Україні. Він дозволив отримувати міжнародні грошові перекази без візиту в банк або використання дистанційних каналів самообслуговування. Тепер відправники переказів з будь-якої точки світу зможуть відправляти грошові перекази безпосередньо на поточний рахунок одержувача в українському банку в форматі IBAN або на його карту.

«Запуск в Україні принципово нового для багатьох країн світу сервісу переказу грошей є результатом партнерства з міжнародними системами переказів — говорить керівник напрямку грошових переказів ПриватБанку Марія Страшко. — Завдяки використанню передових технологій ми зробили для української аудиторії отримання міжнародних переказів простим і комфортним, таким, що не вимагає додаткових зусиль з боку одержувача і це дозволяє ПриватБанку залишатися національним лідером цього ринку».

Схожі новини