Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РНБО звернулася до Кабміну щодо відновлення роботи Держсанепідслужби за новими правилами

  • 24.02.2020, 13:14
  • 783

У разі відновлення роботи санітарно-епідеміологічної служби вона не буде перевіряти підприємства громадського харчування, як це було раніше.

Відновити діяльність Держсанепідслужби вважає за необхідне Олексій Данілов. З відповідним проханням секретар Ради нацбезпеки і оборони звернувся до Кабінету Міністрів. Про це він розповів в інтерв'ю «1+1», передає «5 канал».

За словами Данілова, у разі відновлення роботи санітарно-епідеміологічної служби вона не буде перевіряти підприємства громадського харчування, як це було раніше. Але опікуватиметься контролем над дотриманням правил безпеки під час поширення збудників небезпечних хвороб.

«Рада нацбезпеки і оборони звернулася до Кабінету Міністрів не повернути нашу службу … а саме, щоб вона стала виконувати ті функції, які вона мала б виконувати. Йдеться про санепідемічну службу. Але це не перевірка їдалень, кафе або ресторацій. Це суто боротьба з такими речами, які сьогодні є в країні», — зазначив Данілов.

Нагадуємо, нараду оперативної групи щодо моніторингу та аналізу ситуації стосовно нового коронавірусу провела Рада національної безпеки і оборони України. Зібралися за дорученням президента Зеленського.

Схожі новини