Передплата 2024 ВЗ

В США помітили рідкісну «веселкову змію». Вона красива і безпечна для людей

  • 23.02.2020, 20:17
  • 1 178

Інститут дослідження морського життя та дикої природи Флориди повідомив про те, що в одному з національних лісових заповідників штату знайшли рідкісну «веселкову змію».

Про це повідомив Інститут у своєму Facebook, передає Громадське.

Музей природознавства штату Флорида підтвердив, що востаннє в лісовому заповіднику «веселкову змію» (наукова назва — «Farancia erytrogramma») бачили в 1969 році.

«Веселкові змії вкрай полюбляють воду, проводять більшість свого життя під водною рослинністю. Їх рідко помічають навіть серпентологи через те, що тварини ведуть тихий спосіб життя», — йдеться в повідомленні.

Працівники інституту припускають, що змія, скоріш за все, опинилася в лісі після того, як в одному з водосховищ поблизу лісу опустився рівень води.

Як повідомляє Музей природознавства Флориди, свою назву вид Farancia erytrogramma отримав завдяки забарвленню: гладким, блискучим лусочкам на спині блакитно-чорного забарвлення з трьома червоними смугами по боках.

Зазвичай дорослі особини сягають 101−137 сантиметрів у довжину, утім найбільший зафіксований представник виду мав довжину 167,6 сантиметра. «Веселкові змії» неотруйні і безпечні для людей.

Схожі новини