Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВООЗ стурбована розповсюдженням коронавірусу без чіткого зв’язку з Китаєм

  • 23.02.2020, 15:13
  • 541

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) стурбована випадками зараження коронавірусом у світі без чіткого зв’язку з Китаєм.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на SBS.

У ВООЗ занепокоєні зростанням кількості випадків, коли заражені коронавірусом не відвідували Китай і не контактували з іншими хворими. «Нашою найбільшою проблемою, як і раніше, залишається можливість поширення COVID-19 у країнах зі слабкими системами охорони здоров’я», — сказав керівник ВОЗ Тедрос Адханом Гебреєс.

Нагадаємо, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу. Станом на 23 лютого по всьому світу зафіксовано 78 771 епізод зараження коронавірусом COVID-19, при цьому 2461 людина загинула від хвороби.

У зв’язку із найбільшим спалахом нового коронавірусу в Європі Італія вжила «надзвичайних заходів» для боротьби з поширенням недуги.

Схожі новини