Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Евакуйованій з Китаю іноземці у Нових Санжарах викликали швидку допомогу: що сталося

  • 23.02.2020, 14:14
  • 1 149

Евакуйованій з китайського Уханя іноземці, яка знаходиться в обсервації на території медцентру "Нові Санжари", вчора знадобилася невідкладна допомога лікарів.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в Facebook, передає телеканал «Прямий»

За словами Ляшка, в іноземної громадянки в обсервації вчора з'явився біль у животі. Після огляду та консультування зі спеціалістом, було ухвалено рішення про виклик швидкої допомоги для проведення додаткового обстеження.

«Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та зі спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм», — розповів він.

Представник МОЗ зазначив, що лікарі діагностували в іноземки загострення хронічної гастроентерологічної хвороби. Наразі евакуйована громадянка почувається добре. Ознак ГРЗ у даної іноземки та інших громадян в обсервації немає.

«Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошую, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань немає», — додав Ляшко.

Схожі новини