Передплата 2024 «Добрий господар»

Рівно шість років тому Янукович самоусунувся від влади і втік з України

  • 22.02.2020, 09:31
  • 616

22 лютого 2014 року о 17 годині 11 хвилин Верховна Рада України прийняла постанову про самоусунення Віктора Януковича з посади президента України та призначила позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року

Про це нагадує історичний освітній проект JNSM, передає Еспресо.TV.

«21 лютого 2014 року лідери опозиції за посередництва представників урядів Польщі, Німеччини та Франції підписали з Віктором Януковичем угоду щодо врегулювання кризи в Україні, відповідно до якої до грудня 2014 року мали бути проведені позачергові президентські вибори. Увечері цього ж дня Верховна Рада проголосувала за постанову про відновлення легітимного конституційного ладу, що позбавило Януковича можливості впливати на дії уряду», — йдеться у матеріалі, присвяченому цьому дню в історії.

В такий спосіб було відновлено парламентсько-президентську форум державного правління.

На противагу президентсько-парламентській, що з'явилася за рахунок тиску Януковича на Конституційний Суд та узурації ним додаткових повноважень.

«Побоюючись за свою безпеку, у ніч з 21 на 22 лютого 2014 року Янукович залишив Адміністрацію президента та виїхав у Харків, а згодом через Крим — до Росії. Цього ж дня Верховна Рада України 328-ма голосами народних депутатів підтримала постанову про самоусунення Віктора Януковича з посади президента України, аргументуючи таке рішення самоусуненням Януковича від виконання своїх обов'язків, та призначила позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року. Через два дні прокуратура порушила проти колишнього президента Віктора Януковича кримінальну справу за масові вбивства мирних громадян і оголосила його в розшук», — наголошується у повідомленні.

Схожі новини