Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд зобов'язав Нацполіцію примусово доставити Порошенка на допит в ДБР

  • 21.02.2020, 19:34
  • 1 067

Печерський суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань здійснити примусовий привід експрезидента Петра Порошенка на два допити у ДБР - 28 лютого і 6 березня.

Про це розповів співрозмовник Української правди в бюро.

Водночас народний депутат Олександр Дубинський опублікував у Facebook копію одної з ухвал суду, яка стосується лютневого допиту. У тексті зазначається, що суд таким чином задовольнив клопотання слідчого ДБР Корецького О.П.

Згідно з цим рішенням, Порошенка кличуть на допит у справі, порушеній 27 червня 2019 року за ознаками ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 367 і ч.2 ст. 376 Кримінального кодексу.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у своєму Фейсбук відреагував на рішення суду.

«Щойно мені стало відомо, що нібито Печерський суд виніс таємне «рішення» про примусовий привід Петра Порошенка на допит у ДБР у якості свідка. Суд не повідомив народного депутата Порошенка про своє засідання, як цього вимагає стаття 482−2 КПК України порушив територіальну підсудність, тобто ухвала є очевидно неправосудною.

Це взагалі юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського. Такий поспіх і повне нехтування законом можна пояснити лише політичним тиском з боку Офісу президента, який — принагідно нагадуємо — задокументований на так званих «плівках Труби».

Вже вкотре сплеск активності правоохоронців приурочений до чергової закордонної поїздки Петра Порошенка, яка запланована на 25 лютого. Це є очевидною ознакою прямого негласного і незаконного стеження за Порошенком з боку чинної влади. Це те, що називають «поліцейською державою».

Схожі новини