Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Раді впіймали першого кнопкодава, який попадає під кримінальну відповідальність

  • 21.02.2020, 19:13
  • 683

Позафракційний нардеп Владіслав Поляк попався на кнопкодавстві у Верховній Раді і став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО, передає Українська правда.

Деталі: На пленарному засіданні у п'ятницю, 21 лютого, позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владіслав Поляк неодноразово кнопкодавив під час голосування за поправки до проекту закону щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

На відео видно, як під час голосування за поправку № 1223 до законопроекту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№ 2178−10) Поляк спершу голосує на порожньому місці праворуч (місце закріплене за депутатом групи «Довіра» Василем Петьовкою), а потім натискає на кнопку на своєму пульті.

Також Поляк кнопкодавив під час голосування щодо поправки № 1420 до того самого законопроекту. На кадрах видно, що депутат спочатку натискає на кнопку на своєму пульті, а згодом голосує на порожньому місці праворуч від нього. На табло видно, що проголосували з обох місць.

Крім того, нардеп Поляк кнопкодавив і під час електронної реєстрації на сьогоднішнє засідання: спершу натиснув на кнопку на місці праворуч, потім — на своєму місці. На табло видно, що на обох пультах відбулася реєстрація.

Схожі новини