Передплата 2024 ВЗ

Нацрада перевірить телеканали: чи «святкуватимуть» 23 лютого

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України нагадала мовникам про дотримання законодавства під час планування ефірів 23 лютого.

Адже в Україні заборонено транслювати матеріали, які спрямовані на популяризацію радянського режиму або країни-агресора. Про це йдеться на сайті Нацради.

Нагадаємо, у Радянському Союзі 23 лютого святкува­ли День Радянської армії і Військово-морського флоту. Від 2014 року в Україні не відзначають це совдепівське свято. 14 жовтня святкують День захисника Украї­ни, а 6 грудня — День Збройних сил України.

«Національна рада наголошує на відповідальності ЗМІ перед суспільством і нагадує про вимо­ги, передбачені Законом України „Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (на­цистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки“, — повідомили у Нацраді. — Згідно з ними, за­бороняється розповсюдження і демонстрування аудіовізуальних творів, які містять популяризацію або пропаганду органів держа­ви-агресора та їх окремих дій, що створюють позитивний образ пра­цівників держави-агресора, пра­цівників радянських органів дер­жавної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію України».

В Україні також не дозволено транслювати фільми, вироблені фізичними та юридичними осо­бами держави-агресора. Нацрада попередила телеорганізації: буде ретельно перевіряти випуски й ефіри на дотримання вимог, а по­рушників очікують передбачені за­коном заходи.

Схожі новини