Передплата 2024 ВЗ

Хочеш допомогти котам-безхатькам? Пожертвуй на сто котівничок!

ЛКП “Лев” оголосив про новий проект із захисту тварин — збір коштів для встановлення у місті ста котівничок.

Це затверджені біля будівель місця для годівлі пухнастиків, де, зокрема встановлені лотки. Вартість однієї котівнички півтори тисяч гривень (разом з монтажем). Є і дорожчі варіанти котівничок, конструкції для годівлі мають спеціальний дашок. Завдяки ним у місті Лева будуть годувати безпритульних котів, яких за статистикою 5 тисяч 992.

Ідея з котівничками не нова. Торік один з громадських активістів міста подав цю пропозицію на конкурс громадських проектів. Та для виділення на це грошей з міської скарбниці забракло 14 голосів. Котівничка — це пілотний проєкт, аналогів якому немає у світі.

«Про львівських муркотунів турбуються опікуни, які роблять їхнє вуличне життя ситим. Котики „працюють“ природними дератизаторами територій і просто тішать нас, - сказала „ВЗ“ директор ЛКП „Лев“ Оксана Кошак. — Кожних два місяці ЛКП „Лев“ роздає опікунам безпритульних муркотунів корм. На жаль, зазвичай місця, де опікуни годують котів, виглядають непривабливо через залишки їжі, різні посудини та безлад від „котячого побуту“. Місцеві мешканці скаржаться на хвостатих та небайдужих, які їх годують. Опікуни бідкаються, що люди не дають їм змоги підгодовувати знедолених тварин».

Схожі новини