Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна єдина країна у світі, яка так негативно зустрічає евакуйованих з Китаю громадян - МОЗ

  • 20.02.2020, 18:58
  • 553

У Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що Україна єдина країна у світі, яка так негативно зустрічає евакуйованих з Китаю своїх громадян.

Про це повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає УНН.

«Одні із найперших, хто евакуював своїх громадян з КНР, це були США та Канада. Вони розмістили їх на базі військових закладів, це були не оточені казарми, це були гуртожитки для військових, оскільки військові найшвидше звільняють місця. Деякі країни взагалі використали домашню ізоляцію. Тобто громадян, яких евакуювали, вони попросили залишатися 14 днів в своєму будинку, і тільки двічі на день телефонувати своєму профільному лікарю… Італія використала лікарняний заклад, великі багатопрофільні лікарні, де в них була можливість закрити терапевтичне відділення і використати для тимчасової ізоляції своїх громадян», — повідомив Ляшко.

Окрім того, заступник міністра охорони здоров’я відчуває прикрість через таку зустріч українців.

«Україна єдина країна у світі, яка так зустрічає своїх громадян, яких держава повертає з ізоляції. І це досить прикро, і це викликає певні непорозуміння: чому саме так ми зустрічаємо українців», — додав він.

Нагадаємо, у МВС розповіли жителів яких областей евакуювали з Китаю.

Нагадаємо, на борту літака працювали лікарі та перевірили стан евакуйованих з Уханю.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявляв, що літак дезінфікуватимуть, окрім того дезінфікувати будуть і багаж громадян України та іноземців, яких евакуювали з Уханю.

Літак у аеропорту Харків приземлився о 11:50. Зазначалося, що орієнтовний час прибуття рейсу PQ1117 із Києва до Харкова був запланований на 11:40.

Схожі новини