Передплата 2024 ВЗ

Фейк про виявлення в Україні коронавірусу з Китаю розіслали з використанням іноземного поштового сервісу — СБУ

  • 20.02.2020, 17:15
  • 646

Служба безпеки встановлює організаторів фейкової розсилки від імені Міністерства охорони здоров’я щодо начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки України вживає невідкладних заходів із встановлення обставин розсилання нібито від імені вітчизняного Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19. Наразі фахівці Служби безпеки України досліджують телекомунікаці.

Як наголосили у спецслужбі, «вже зараз можна стверджувати, що лист був розісланий з використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника».

Сьогодні зранку 20 лютого Центр громадського здоров'я спростував інформацію про нібито підтвердження п'яти випадків коронавірусу в Україні.

Пізніше МОЗ спростувало інформацію про наявність в Україні п'яти випадків зараження коронавірусом Covid-19, яка начебто поширювалася з офіційної електронної скриньки МОЗ.

Зі свого боку, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що звернулася до СБУ з проханням відреагувати на випадки поширення фейків щодо коронавірусу в Україні.

Схожі новини