Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ПЦУ закликала українців «виявити милосердя» до евакуйованих з Китаю

  • 20.02.2020, 16:57
  • 606

Православна церква України закликала українців «виявити милосердя» до евакуйованих з Китаю людей.

Про це ПЦУ написала у Facebook, передає Громадське.

У Церкві зазначили, що постерігають прояви агресивного ставлення зв’язку з поверненням до України громадян, яких евакуювали з китайського міста Ухань, яке стало епіцентром спалаху коронавірусу.

«Страх і відчуження підштовхують людей до несприйняття. Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка перебуває у компетенції спеціалістів та регулюється державою. Але ми зобов"язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство» — йдеться у повідомленні.

«Заклик до милосердя і любові до ближніх — основа Божого Закону. Нехай страх перед хворобою не затуманює наші розум і совість, нашу людяність!» — наголосили у ПЦУ.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

З аеропорту евакуйованих на транспорті Державної служби з надзвичайних ситуацій та під охороною поліції відвезуть до медичного центру «Нові Санжари» на Полтавщині. Там вони пробудуть на обсервації 14 днів. Медичний центр буде повністю ізольований та переведений «на суворий режим бактеріологічної безпеки».

Утім жителі Нових Санжар вийшли на мітинг проти розміщення евакуйованих у їхньому медичному центрі. У протестувальників сталися сутички з поліцією. Правоохоронці закликали до спокою та встановили понад 10 найагресивніших людей, з якими провели роз'яснювальні бесіди.

Схожі новини