Передплата 2024 «Добрий господар»

На евакуацію в Ухані з'явилися 48 українців та 29 іноземців, — МЗС

  • 19.02.2020, 19:14
  • 701

Державний секретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць заявив, що на евакуацію в Ухані з’явилися всі 48 заявлених громадян України та 29 іноземців.

Так, під час брифінгу він розповів, що двоє громадян Казахстану залишать борт під час технічної посадки в Алмати, повідомляє Громадське.

Держсекретар уточнив, що посадку в Алмати здійснять через кілька годин після вильоту для заміни екіпажу: «В Алмати відряджений консул України в Казахстані для надання сприяння».

Серед іноземців, яких евакуюють з Китаю літаком авіакомпанії SkyUp, 8 громадян Аргентини, 5 Домініканської Республіки, 5 Еквадору, 4 Сальвадору та по двоє з Казахстану і Коста-Ріки.

Також летітимуть по одному громадянину з Ізраїлю, Чорногорії та Панами.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp вночі 19 лютого вилетів з аеропорту «Бориспіль» о 2:50 для евакуації українців та іноземців з Уханя. Повернення літака очікують у четвер, 20 лютого, о 8 годині ранку.

Увечері 18 лютого в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що поки не визначились, де перебуватимуть на обсервації люди, яких евакуюють з провінції Хубей. Очільниця МОЗ Зоряна Скалецька відмовилась сказати, куди саме повернеться літак із міркувань безпеки.

За останніми даними, кількість людей, які одужали після інфікування китайським коронавірусом, зросла до 14 642. Також відомо про 2 012 летальні випадки. Загальна кількість інфікованих збільшилась до 75 199 людей.

Схожі новини