Передплата 2024 ВЗ

Евакуація з Уханя: у посольстві розповіли про проходження українцями медогляду

  • 19.02.2020, 17:33
  • 749

Ані серед громадян України, ані серед іноземців, що будуть евакуйовані з Китаю українським літаком, станом на 16:25 (22:25 за Китаєм) не виявлено підвищеної температури або інших ознак респіраторних захворювань.

Про це повідомили у Посольстві України в Китайській Народній Республіці, передає УНН.

Так, на сайті посольства міститься інформація про те, що пасажири українського рейсу в обов’язковому порядку проходять санітарний контроль на предмет виявлення ознак захворювання на коронавірус.

Дипломатиж тако розповіли подробиці.

«Коли громадянин України сідає в орендований нами автобус або автомобіль, йому вимірюють температуру. Після приїзду в аеропорт при вході ще раз міряють, і потім ще один санітарний контроль. Потім уже будуть міряти наші лікарі. І робиться медогляд», — зазначили у посольстві.

Зі слів співрозмовника, у разі, якщо у когось знаходять підвищення температури або якісь симптоми, то замість України його переводять на карантин у китайську лікарню.

«Слава богу, у нас поки що ні серед наших громадян, ані серед іноземців таких випадків поки що не було», — повідомили у посольстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Китаї розпочалася реєстрація пасажирів і багажу на спецрейс, що має евакуювати громадян України з провінції Хубей. У евакуаційному списку — 48 громадян України та 29 іноземців.

Схожі новини