Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер сумнівається у появі спільних патрулів на Донбасі

  • 19.02.2020, 14:15
  • 567

Колишній спецпредставник США з питань переговорів щодо України Курт Волкер не вірить у появу спільних патрулів на Донбасі.

Такою думкою він поділився у своєму першому після відставки інтерв’ю Європейській правді.

«Сама по собі пропозиція Зеленського про спільне патрулювання не позбавлена сенсу — навпаки, вона цілком логічна. Але я не вірю, що ці патрулі з’являться», — сказав він.

Волкер не вважає, що Росія, а передусім Путін, нині прихильні до того, щоби досягти будь-якої домовленості щодо Донбасу.

«Найімовірніший сценарій — що окупація Донбасу продовжиться, Путін буде продовжувати говорити, що „їх там немає“, і створюватиме постійні проблеми та тиск на Київ», — сказав Волкер.

За словами ексспецпредставника США, Вашингтон доклав чимало зусиль, щоби зрозуміти наміри Росії, і висновок такий: «Кремль не планує нічого змінювати. І це стосується не лише Донбасу».

«І ми, на жаль, втратили можливість змінити цю ситуацію, бо США самоусунулися від процесу через процедуру імпічменту. На жаль, це суттєво знизило тиск на Росію», — сказав Волкер.

Крім того, як зазначив дипломат, дії Німеччини і Франції у Нормандському форматі додали Росії чимало простору для маневру.

«І саме через це ми ще довго не побачимо змін на Донбасі», — підсумував Волкер.

Схожі новини