Передплата 2024 «Добрий господар»

Кислиця про нового "прем'єра ДНР": "Не треба з Сибіру говорити нам, українцям, що робити на нашій території"

  • 19.02.2020, 09:58
  • 683

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів, що не може бути виправдання для колишнього віце-губернатора Іркутської області РФ Володимира Пашкова, якого Росія призначила "керувати" на окупованому Донбасі.

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслювалося на сайті Організації, повідомляє УНІАН. Кислиця сказав, що за словами Росії, Україна нібито має вести прямі переговори з так званими «представниками місцевої влади» на тимчасово окупованій території Донбасу.

«Але хто вони? Наскільки місцевим є нещодавно призначений так званий виконувач обов'язків голова „уряду“ Донецька Володимир Пашков? Це громадянин Росії, який народився в Сибіру, є випускником Тихоокеанського військово-морського училища, і до недовнього часу віце-президент Іркутської області Росії», — сказав Кислиця.

При цьому, дипломат риторично підкреслив, що Донецьк та Іркутськ розділяють «якісь незначні» 6 тисяч кілометрів. «Однак, він „достатньо місцевий“ на думку Москви для управління на Донбасі і щоби говорити про майбутнє Донбасу. Немає виправдання для когось з Сибіру говорити нам, українцям, що робити на нашій території», — наголосив Кислиця.

Нагадаємо, новим так званим «прем'єр-міністром» терористичного угруповання «ДНР» раптово став росіянин, колишній високопоставлений чиновник з Іркутської області Володимир Пашков. У Кремлі виправдалися, що Пашков очолив уряд так званої «ДНР» як «приватна особа» і не делегований Російською Федерацією.

Схожі новини