Передплата 2024 «Добрий господар»

Операція евакуація: в авіакомпанії розповіли деталі порятунку українців з охопленого коронавірусом Уханя

  • 19.02.2020, 09:33
  • 1 760

На літаку, який 19 лютого о 02:50 ночі мав вилетіти з "Борисполя" до Китаю за українцями, які опинилися в епіцентрі з епідемії коронавірусу, фахівці залучили додаткові міри безпеки для екіпажу та усієї команди судна.

Про це під час брифінгу увечері 18 лютого повідомив генеральний директор авіакомпанії SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький, передає ТСН.

Він наголосив, що розроблено дії, аби мінімізувати спілкування екіпажу із пасажирами.

«Тобто літак буде розділено на декілька частин. Це рейсовий літак, який завжди виконує всі регулярні і чартерні рейси, тобто комфорт для пасажирів буде забезпечено. Буде надаватися харчування. Якщо буде питання, де ми його беремо, все харчування ми беремо тут в аеропорту „Борисполі“ на всі ділянки», — сказав Євгеній Хайнацький.

Він також наголосив, що жодних додаткових послуг в Ухані в України не передбачено. «Тому компанія SkyUP спільно з міністерствами вважає, що цей рейс буде безпечним як для громадян, так і для команди, котра буде на борту», — підсумував Хайнацький.

Після повернення літака, який евакуює українських громадян з ураженого вірусом Уханя, на ньому проведуть дезінфекцію.

Дезінфекція буде проведена відповідно до міжнародних норм і стандартів. Її проведуть фахівці лабораторного Центру МОЗ України. Саме тому літак зможе виконувати рейси вже через добу.

Окрім дезінфекції компанія-власник літака вирішила провести ще один етап очищення судна. «Це заміна фільтрів кондиціонування, перевірка систем кондиціонування. Ці дії передбачені технічними характеристиками літака», — розповів Євгеній Хайнацький, генеральний директор авіакомпанії SkyUp Airlines.

Крім того, ще одну добу дають фахівцям на перевірку технічного стану систем повітря судна. Саме тому літак почне виконувати нові рейси через 48 годин після повернення з Китаю.

Слід зазначити, що усі пасажири, члени екіпажу та супроводжуючий персонал будуть забезпечені засобами захисту.

Як повідомлялося, у ніч проти 19 лютого з «Борисполя» до Китаю вирушить літак, аби евакуювати українців. До Києва судно повернеться вранці 20 лютого.

Схожі новини