Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Вимагаємо від Зеленського повернути війська на позиції, з яких вони були відведені", - Герасимов

  • 18.02.2020, 17:00
  • 737

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає від президента Зеленського виконати обіцянку і повернути українські підрозділи на позиції, які були втрачені унаслідок так званого «розведення військ».

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді співголова фракції Артур Герасимов.

«Як ви знаєте, сьогодні вранці відбувся важкий бій, позиції наших воїнів були атаковані російськими окупаційними військами з використанням артилерії, мінометів, важкого озброєння. Є загиблі, є поранені. Цей бій показав повний провал капітулянтської тактики пана Зеленського по умиротворенню агресора.

«Європейська Солідарність» звертається до Зеленського і вимагає терміново повернути війська на позиції, з яких вони були відведені в рамках так званого «розведення», і вимагає від пана Зеленського виконати його власну обіцянку — що у разі загострення війська будуть повернені на позиції.

Ми звертаємося до влади з вимогою терміново звернутися до Ради Безпеки ООН і на засіданні, яке має бути зібране з цього приводу, обговорити цю ситуацію з наступом російських окупаційних військ на наші позиції.

Також звертаємось до нинішньої влади з вимогою терміново звернутися до наших міжнародних партнерів — Німеччина, Франції, США, з вимогою не тільки зберегти санкції проти країни-агресора, а й значно їх підсилити.

Ми всі чули, що пропонуються спільні патрулі. Ми всі чули, що пан Зеленський побачив мир в очах Путіна. Сьогодні вранці ми чітко побачили, що в очах Путіна — війна. І вимагаємо від Зеленського позбутися ілюзій", — заявив Артур Герасимов.

Схожі новини