Передплата 2024 «Добра кухня»

"Загострення відбувається в тих місцях, де відбулося розведення", - Княжицький про наступ росіян на Донбасі

  • 18.02.2020, 16:57
  • 695

Політика завершення війни на Донбасі шляхом поступок президенту Росії Володимиру Путіну не працює, оскільки російський агресор прагне отримати контроль над усією Україною, а не лише над Донбасом

Про це заявив народний депутат від «Європейської Солідарності» Микола Княжицький у коментарі Еспресо.TV.

«Ну звичайно, не працює („подивитися в очі Путіну“ і таким чином завершити війну — ред.). І було очевидно, що ніколи не буде працювати, тому що Росія — це країна-агресор, яка хоче мати Україну в повному своєму підпорядкуванні. Їм не потрібен Донбас, їм потрібна країна, яка буде фактично частиною новоутвореного союзу, який намагається відновити Путін. Ми бачимо, як він тисне на Білорусь. Відбувається цей тиск на Україну. Тому всі ілюзії Зеленського, а так само і його виборців, про те, що, якщо ми припинимо стріляти, то почнеться мир, в принципі, як і цього можна було очікувати, розсипаються в прах. Ми бачимо, що якраз загострення відбувається в тих місцях, де відбулося розведення. Тому, чим більше ми будемо показувати слабкість, тим більше втрат ми будемо мати на фронті», — сказав Княжицький.

Народний депутат зазначив, що Путін, вочевидь, чекає від української влади на повне, а не часткове узгодження дій із Росією.

«Я думаю, що сам Путін хоче показати, що політика Зеленського — і вашим і нашим, коли одного разу він розказує про глибину гуманізму в його очах, а іншого разу говорить абсолютну правду про те, що Друга світова розпочалася через змову Радянського Союзу та фашистської Німеччини, що викликає жахливе обурення Путіна і дуже багатьох людей, які його підтримують. Очевидно, Путіна така політика української влади не влаштовує. Українська влада має зрозуміти, що єдиний спосіб захисту — це будувати сильну країну, шукати європейських союзників і не загравати з агресором тому, що кожне наше загравання, кожне наше виправдання, хоча би мінімальне, агресора, кожна наша спроба скомпрометувати Майдан, а це відбувається якраз в дні річниці Майдану, — це допомога агресору нас атакувати», — сказав Княжицький.

Також нардеп застеріг від зустрічей із Путіним, які несуть загрозу українським інтересам.

«Я думаю, що сам Путін не зацікавлений в таких зустрічах без того, щоб ми не імплементували в Конституцію особливий статус на постійній основі, а фактично не визнали б права Росії впливати на всю внутрішню політику України. Тому я не бачу таких бажань. Я бачу, що це спроба Путіна показати Зеленському, що всі його обіцянки перед його ж виборцями в принципі розсиплються, і нічого з цих обіцянок не буде, якщо він повністю не буде слухатися того, що йому говорить Путін», — сказав Княжицький.

Крім того, народний депутат нагадав, що для Путіна було важливим усунення від влади в Україні саме Петра Порошенка, проте йому заважатиме будь-який президент, який захищатиме українські інтереси.

«Для Росії було важливо, щоб будь-хто був президентом, аби не Порошенко. Очевидно, Зеленський використав ці настрої, які підігрівалися в суспільстві російською пропагандою під час гібридної війни. Але це не означає, що Путіна влаштує будь-який президент, який буде себе позиціонувати як президент незалежної України, а не російський гауляйтер», — додав Княжицький.

Схожі новини