Передплата 2024 «Добрий господар»

Янукович зробив заяву з нагоди шостих роковин розстрілів на Майдані

  • 18.02.2020, 11:34
  • 570

Янукович радіє, що українці на виборах президента обрали Зеленського, а не Порошенка

Колишній президент України Віктор Янукович, який втік до РФ під час трагічних подій на Майдані у столиці в лютому 2014 року, зробив офіційну заяву, текст якої опублікував на своїй сторінці у «Фейсбук» його прессекретар Юрій Карасир, передає Главком.

У своєму зверненні Янукович дійшов висновку, що «масові вбивства в центрі Києва стали кульмінацією боротьби за „світле“ майбутнє України».

«Для кого-то ці протести були „революцією“, але для більшості народу обернулися страшною трагедією, що відкриває чорну сторінку історії України. Боротьба за владу будь-якою ціною стала метою для купки злочинців. Лідери державного перевороту почали свій кривавий шлях на Майдані і, не замислюючись над наслідками, перенесли його на Донбас», — дійшов висновку втікач, який шість років переховується у Росії.

Крім того Янукович вважає, що «через шість років Майдан продовжує розділяти нашу країну». «Порошенко і його спільники робили все для того, щоб підігрівати і поглиблювати поділ нашої держави. Українці, які були не згодні з державним переворотом 2014 року, виявилися чужими у власній країні», — бідкається Янукович.

Він вважає, що «поки в Україні і на Заході не визнають правду про події 2014 року, ця трагедія завжди буде перешкодою на шляху до повного примирення».

Також Янукович не приховує у своєму зверненні радості від того, що українці на виборах президента обрали Зеленського, а не Порошенка.

«Після виборів президента 2019 року народ України відсторонив від влади Порошенка, давши шанс президенту Зеленському та його команді об'єднати Україну. Перші кроки Зеленського дають надію на мир, справедливість і встановлення стабільності в країні», — переконаний президент-втікач.

Схожі новини