Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Камерне» весілля принцеси Беатріс

  • 15.02.2020, 14:58
  • 1 124

Не бажають привертати зайвої уваги до її батька, принца Ендрю, – приятеля мільярдера-педофіла...

«У камерній атмосфері», повідомила прес-служба королівської родини Великої Британії, відбудеться 29 травня весілля принцеси Беатріс та її нареченого, італійського бізнесмена Едуардо Мапеллі Моцці. Шлюб молодята братимуть у лондонській королівській капличці Святого Якова, а гостей приймуть у Букінгемському палаці.

31-річна принцеса Беатріс, яка у черзі спадкоємців британського престолу є дев'ятою заручилася з 36­річним підприємцем Едуардо (потужним гравцем на ринку нерухомості) у вересні минулого року. Як повідомив Букінгемський палац, капличку Святого Якова пара обрала через її «камерну атмосферу».

Тож можна припустити, церемонія вінчання буде значно скромнішою, ніж у молодшої сестри Беатріс, принцеси Юджинії (Євгенії). У капличці можуть поміститися близько 150 гостей, а коли брала шлюб Юджинія, їх було близько 800. Цікаво, що телетрансляції травневої церемонії не передбачено, а її вартість не буде покрито з коштів утримання королівської родини…

Весілля Беатріс буде у британській королівській родині за два останні роки вже четвертим. Раніше одружилися Юджинія, принц Гаррі й Габріела Віндзор.

Скромніше, ніж у них, весілля Беатріс знавці монаршої родини пов’язують з проблемами батька принцеси, принца Ендрю. А саме — зі скандалом, спричиненим його знайомством із американським мільярдером­педофілом, Джефрі Епштейном, який торік наклав на себе руки у нью­йоркській тюрмі.

Хоч Ендрю наразі ні в чому офіційно не звинуватили, існують підозри, що він не розповів усієї правди про свої стосунки з однією з неповнолітніх дівчат, яких Епштейн пропонував своїм приятелям. Принц Ендрю пообіцяв, що співпрацюватиме з американською прокуратурою у справі Епштейна, але від подальших свідчень чомусь ухиляється… Після критики у ЗМІ Ендрю кілька місяців тому заявив, що відмовляється від виконання публічних обов’язків як член королівської родини. Подейкують, на цьому наполіг його брат, принц Чарльз, спадкоємець престолу.

За інформацією ВВС, Беатріс і Едуардо зустрічаються вже 2,5 року, хоча до заручин їх бачили на публіці разом лише зрідка. Мапеллі Моцці, який походить із аристократичної родини, має від попереднього шлюбу чотирирічного сина.

Ганна Гирич

Схожі новини