Передплата 2024 ВЗ

Команда Порошенка зірвала нову «Мюнхенську змову» проти України, - Олексій Гончаренко

Делегація «Європейської Солідарності» на чолі з лідером партії, п’ятим Президентом Петром Порошенком вчора фактично зірвала план нової «Мюнхенської змови».

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат Олексій Гончаренко, який перебуває у столиці Баварії на безпековій конференції.

«Хто ще не зрозумів, вчора у Мюнхені була спроба просунути план другої „Мюнхенської змови“. Цинічно, бо цього року 75-а річниця завершення Другої світової війни. Так звані „12 кроків для миру в Україні“ ― це план того, як вивести Росію з-під санкцій і змусити Україну капітулювати. Наприклад, 12-й пункт цього папірця змушував нас переписати власну історію, культуру, ідентичність під диктовку Росії. Це план, виконання якого фактично призвело б до повної втрати Україною суверенітету, перетворення нас на провінцію Російської імперії», — зазначає Гончаренко.

«Завдяки реакції частини нашої делегації і авторитету Петра Порошенка, цей план зник з офіційного сайту Мюнхенського саміту, а організатори конференції від нього відхрестилися», — повідомив Олексій Гончаренко.

«Ми вдячні усім нашим міжнародним друзям, які послідовно займають проукраїнську позицію на всіх міжнародних майданчиках. Зокрема, міністру закордонних справ Литви Лінасу Лінкявічусу. Проросійські сили все активніше намагаються протиснути свій порядок денний, але ми все ще маємо значну підтримку і готові боротися», — пише Гончаренко.

Схожі новини