Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені показали фото, як виглядає коронавірус під мікроскопом

  • 14.02.2020, 17:37
  • 2 314

Вірус COVID-19, також відомий як 2019-nCoV або коронавірус, - серйозна загроза для здоров'я людей.

Багато мікробіологів світу шукають вакцину від коронавірусу, спостерігаючи його в мікроскопи кожного дня, але багато хто з нас досі не бачив, який вигляд має новий вірус в реальності, а не на комп'ютерних малюнках.

Лабораторії RML Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NІAІ) опублікували знімки коронавірусу, зроблені за допомогою просвітлювального електронного мікроскопа, пише ПМ, передає УНІАН.

Фото вище — це розфарбована у неприродні кольори фотографія, на якій зображений вірус COVID-19 (забарвлений у жовтий колір), під час виходу з клітини (пофарбована в синій та рожевий кольори).

Зображення вище теж було отримане за допомогою просвітлювального електронного мікроскопа. Він не такий гарний, як перший, але на цьому знімку ви можете побачити шипи на поверхні вірусу, через які його й прозвали коронавірусом, від слова «корона». До речі, віруси в сімействі коронавірусів мають невеликі відмінності у своєму геномі, через що симптоми зараження можуть відрізнятися.

Зображення, які ви бачите вище — це результат командної роботи дослідника з RML Еммі де Віт, яка надала вірус, мікроскопіста Елізабет Фішер, яка створила зображення, і відділу візуального медичного образотворчого мистецтва, фахівці якого розфарбували фотографії.

Схожі новини