Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОПУ збирається судитися із "Схемами"

  • 14.02.2020, 13:12
  • 505

Офіс президента України подає до суду на програму "Схеми" через їхній сюжет про можливу зустріч Володимира Зеленського з секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим в Омані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає Українська правда.

«Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим.

Офіс президента України чекає від програми «Схеми» спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень".

В ОПУ додали, що розслідування «Схем», яке ґрунтується «на домислах і відомостях з якихось таємних „джерел“» розцінюють як «відверту маніпуляцію громадською думкою».

Офіс президента також звернув увагу суспільного мовника — телеканалу «UA: Перший», — що у його ефірі розповсюджують «інформацію, яка не відповідає дійсності».

Варто зазначити, що журналісти не повідомляли про зустріч Зеленського з Патрушевим, лише зазначали, що обидва візити — президента України і представника Росії — співпали у часі в Омані. Також вказувалося, що чартерний літак Bombardier Global Express 6000, яким Зеленський повертався з Оману в Україну, прилетів з Росії, і що на його борту був секретар російського Радбезу Патрушев.

Журналісти припускали, що за таких умов Зеленський і Патрушев «мали змогу про щось домовлятись».
Водночас «Схеми» отримали коментарі у всіх згаданих у розслідуванні осіб, у яких ті заявили, що не зустрічалися з представниками російської влади.

Схожі новини