Передплата 2024 «Добра кухня»

"Зустрічі у Нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ на Мюнхенській конференції не буде", - відповідь МЗС України

  • 14.02.2020, 12:32
  • 561

Міністерство не відповіло на питання про те, якою зі сторін ініціювалася така зустріч або через чию відмову вона не відбудеться

На полях Мюнхенської конференції з безпеки в Німеччині 14−16 лютого зустріч «нормандського формату» (Україна, Росія, Німеччина, Франція) на рівні міністрів закордонних справ проводитися не буде. Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ на запит «Українських новин».

«14−16 лютого міністр закордонних справ Вадим Пристайко перебуватиме з візитом в ФРН у складі офіційної делегації на чолі з президентом України Володимиром Зеленським. Проведення зустрічі глав зовнішньополітичних відомств в Нормандські форматі під час перебування міністра в ФРН не передбачено», — сказано в ньому.

При цьому міністерство не відповіло на питання про те, якою зі сторін ініціювалася така зустріч або через чию відмову вона не відбудеться.

Водночас МЗС повідомило, що на полях Мюнхенської конференції пройде міністерське засідання міжнародної групи з координації допомоги жертвам збитого в Ірані літака «Міжнародних авіаліній України», до складу якої входять Україна, Канада, Швеція, Велика Британія і Афганістан.

За запевненням зовнішньополітичного відомства перелік двосторонніх зустрічей Пристайка в Мюнхені ще узгоджується.

Схожі новини