Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардепи закликають ДБР перевірити інформацію про зустріч Зеленського із Патрушевим в Омані

  • 14.02.2020, 09:33
  • 601

Правохоронні органи України мають відреагувати на інформацію, яку оприлюднили журналісти телепрограми "Схеми" щодо таємної зустрічі в Омані президента Зеленського та секретаря Ради безпеки Росії Патрушева.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз, передає Прямий.

За її словами, у разі підтвердження викладених журналістами фактів відносно президента Зеленського та керівника його Офісу Єрмака має бути відкрите кримінальне провадження за статтею 111 ККУ «державна зрада».

«Програма „Схеми“ сьогодні оприлюднила матеріал щодо ймовірної таємної зустрічі в Султанаті Оман пана Зеленського з головою Ради безпеки країни-агресора (Російської Федерації), екс-керівником ФСБ Р Ф Патрушевим Миколою Платоновичем. Її матеріали вказуть на ймовірність вчинення найвищою посадовою особою України кримінального злочину проти національної безпеки, що передбачений статтею 111 ККУ „державна зрада“. Водночас, за даними медіа, Державним бюро розслідування відкрито провадження за фактом ймовірної державної зради при спробі надати законності проросійській автономії окупованих територій Донецької та Луганської областей», — зазначає Фріз.

«Відповідно до цього, з урахуванням факту наявності у проваджені ДБР відповідної справи вимагаю долучення матеріалів, що викладені в сюжеті програми „Схеми“, до зареєстрованого провадження. У випадку підтвердження фактів, що викладені у сюжеті, вимагаю негайного порушення кримінальної справи за статтею 111 ККУ відносно Президента України Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака», — наголосила депутат.

Схожі новини